زندگی نامه محترم نصرالدین سلجوقی

ساخت وبلاگ

محترم نصرالدین سلجوقی یکی از همکاران قلمی نشریه وزین دیار دارا و همکار نشراتی نشر دارا می باشند که سالهای متمادی با ارایه نظریات استادانه و سودمند در خدمت اهل فرهنگ می باشند .

می پردازیم به زندگی نامه ایشان از قلم رسا و ماندگارشان .

من نصر الدین سلجوفی فرزند مرحوم محمد عمر مطیع سلجوقی فرزند ملا فقیراحمد ، فرزند ملا محمد یوسف ؛ فرزند مولوی عبدالعظیم ، فرزند ملا محمد میرزا سلجوقی و فرزند شیخ الاسلام ملا محمد سلجوقی متولد هرات پایحصار تعلیمات ابتدائی و ثانوی خود را در مکتب موفق ولیسه جامی هرات وتحصیلات عالی خود را در پوهنتون کابل دررشته زبان وادبیات دری تکمیل نمود. او بیش از هفده سال در مربوطات وزارت مخابرات به صفت مدیر ارتباط پلان ، احصائیه و قرارداد های خارجی ایفای وظیفه نمود وطی دوران خدمات در کورس ها و کنفرانس های بین المللی در هند ، تایلند وجاپان نیز اشتراک نمود.
او که با خانواده از افغانستان به ایران واز ایران به کشور آیرلند بادریافت پناهندگی از طرف کمیساریای عالی سازمان ملل متحدUNHCR) )،هجرت نمود در ایام هجرت در ایران مدتی در مدارس مهاجران افغان و کنسولگری افغانستان در مشهد وگاهی مترجم در کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در مشهد ایفای وظیفه نمود ودر پهلوی کار های رسمی توانست به فعالیت های فرهنگی درایران و آیرلند نیز بپردازد ، که ارین فعالیت ها به تفصیل یادآوری می شود:

فعالیت های فرهنگی در ایران:
تاسیس اتحادیهء هنرمندان مهاجر افغانی در ایران مشهد به شمول موسیقی وتئاتر.
تدویر کنسرت ها درامه ها برای مهاجران افغانی در مشهد در تالار تربیت مشهد.
تدویر کورسهای انگلیسی برای افغانان مقیم مشهد.
تهیهء فیلم های هنری از کنسرت ها و درامه ها.
شمولیت هنرمندان موسیقی افغانی در رادیو دری خراسان.
شمولیت هنرمندان موسیقی افغانستان در محافل ومجالس ملی و بین المللی ایران.
ارائه و تهیه ء برنامه های رادیوئی پیرامون دیدنی های هرات افغانستان از طریق رادیو دری خراسان با موسیقی.
تهیه رساله پیرامون موسیقی و تئاتر دردیار هجرت به زبان انگلیسی وارائه آن به کمیساریای سازمان ملل متحد که نشر آن از طریق انترنت قابل استفاده می باشد.
همکاری و مشوره در قسمت تهیه فیلم تجربه پناهندگی با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد.
برقراری روابط بین افغانان مهاجر سرشناس افغانی در مشهد اعم از فرهنگیان ، تجار ملی ،علما و دانشمندان وهنرمندان با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد.
تهیه کار تحقیقی در مورد موسیقی و تئاتر هرات و نشر کتاب آن با مساعدت مرکز بین المللی گفتگوی تمدن های ایران که این اثر دردو مرتبه به تیراژ دو هزار و دوصد جلد نشر واز طریق انتشارات طوس بفروش رسید. این اثر در تمام کتابخانه های ملی و آموزشی ایران سپرده شده و ازآن همواره به عنوان ماخذ معتبر استفاده شده است. همچنان استاد وحید قاسمی هم این کتاب را درسایت انترنتی موسیقی خود به عنوان اثر ارزشمند خوانده است و در کار های تحقیقی خود ازان استفاده نموده و هم خبرگذاری های ایران در مورد این اثر مطالبی را نگاشته اند.

فعالیت های فرهنگی در آیرلند
تاسیس اتحادیه تحت نام انجمن افغانان مقیم آیرلند به اشتراک جمعی از افغانان در سال 2001 عیسوی دردابلین مرکز کشور ایرلند با اهدافی چون تبادلهء فرهنگی بین افغانستان وآیرلند در سطح ملی و بین المللی ، همکاری با مهاجران افغان مقیم آیرلند ، نشر ماهنامه یا فصلنامه به زبان انگلیسی ، دفاع از حقوق بشر، تامین ارتباط فرهنگی بین موسسات دولتی و غیر دولتی آیرلند ، تجلیل از محافل و مناسبت های مختلف افغانی چون سال نو و عید ها وغیره که خوشبختانه موصوف در تحقق این اهداف خود موفق بوده و از همان سال تا اکنون به عنوان رئیس ایفای وظیفه می نماید ، که از کار وفعالیت هایش می توان حسب ذیل یادآور شد:
اشتراک همه ساله در ده ها سیمینار ها و کنفرانس های ملی وبین المللی ایرلند وانگلستان پیرامون تبعیض نژادی محو فقر ، حقوق بشر ، همیاری یا انتیگریشن ، تعلیم وتربیه وامور فرهنگی وانکشاف کمونیتی هاوغیره.
اشتراک در مصاحبه های رادیوئی وتلویزیونی و اخبار وجراید آیرلند چون: تلویزیون 1 – 2 -3 و رادیو های مختلف و ارائه ء مقالات به زبان انگلیسی در ماهنامهء فرهنگی میترو.
تدویر فستیوال های به مناسبت سال های نو شمسی به اشتراک کشور میزبان همه ساله در دابلین و کورک..
ارائه نمایشگاه های نقاشی ، خطاطی و عکس در شهر های دابلین و گالوی ، موزیم ها و کتابخانه ها چون : نمایشگاه های خطاطی محمد علی عطار ، نمایشگاه های نقاشی و میناتور از استاد بهزاد سلجوقی ، عبدالکریم رحیمی ، محمد قاسم رحمانی.. .
با شمولیت هشت نفر از افغانان مقیم آیرلند در کورس های اموزشی میدیا یا اطلاعات جمعی ودریافت تصدیقنامه توانسته است به تدویر یک برنامه رادیوئی چندین زبانی به لسان های انگلیس ، پشتو ، دری ، المانی بمناسبت روز جهانی حقوق بشر به گردانندگی خود و با اشتراک یک ژورنالست جرمنی ، آرین رشاد ، امین الله مهمند ، گل مکی آرین ، دیبا سعید ، حکیم صانعی و استاد عبدالوهاب مددی طور تیلفونی از هامبورگ جرمنی بپردازد که این برنامه از رادیوی اف ام دبلین نشر شد.
تهیه رسالات در مورد خطاطی ، نقاشی وهنر میناتور ، عکاسی و فرهنگ مردم افغانستان در جامعه آیرلند به زبان انگلیسی.


نمونه ها از نشرات به زبان انگلیسی در آیرلند برای معرفی فرهنگ افغانستان

تدویر کنسرت های افغانی در محافل بین المللی آیرلند.
نشر فصلنامه ها به زبان انگلیسی پیرامون معرفی فرهنگ افغانستان در پنج شماره به مدیریت مسئول خودش و همکاری تخنیکی وویرایش ارجمندان وی الیاس سلجوقی و ارسلان سلجوقی.
نشر فیلم های افغانی وارائه داستان ها در کتابخانه چستر بیتی ، اتحادیهء نویسندگان و مرکز فرهنگی آیرلند در دابلین.
ارائه یک پرزنتشن پیرامون تاریخ موسیقی افغانستان با سلاید شو های ویدویی تصویری برای سیاهان و اعضای چستر بیتی به زبان انگلیسی برای بیش از یک ساعت به مناسبت سالگرد مولانا جلال الدین بلخی و شب فرهنگی آیرلند..
شمولیت افغانستان در کنفرانس بین المللی چندین رسانه ای در آیرلند که این کنفرانس بین کشور های امریکا ، انگلستان ، تاجیکستان برای سه روز در دبلین دایر شده بود. نصرالدین سلجوقی

نشريه ديار دارا...
ما را در سایت نشريه ديار دارا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6diare-dara4 بازدید : 47 تاريخ : سه شنبه 7 آذر 1402 ساعت: 23:50